Menu

Σύνδεση Μέλους

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε

Εγγραφή μέλους

Παρακαλώ συμπληρώστε τα ακόλουθα στοιχεία για να εγγραφείτε.
Σε περίπτωση που είσαστε εταιρία συμπληρώστε και τα ακόλουθα:

Ανάκτηση Password

Παρακαλώ συμπληρώστε το e-mail σας για να επαναφέρετε το password σας.

Cambridge Audio DacMagic 100

Cambridge Audio DacMagic 100
 

EΝΑ DAC ΜΕ... ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΤΙΜΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. 

Το DacMagic 100 είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της Cambridge Audio να κατακτήσει ένα ιδιαίτερα ζωντανό τμήμα της αγοράς των σύγχρονων ψηφιακών πηγών: αυτό των ασύγχρονων USB DAC χαμηλού κόστους. Είναι, δε, ένα από τα ολοένα και περισσότερα DAC που επιτρέπουν την αναπαραγωγή αρχείων ανάλυσης έως και 192/24 από τη θύρα USB.

Το DacMagic 100, όμως, δε σταματά σε αυτήν. Προσφέρει εντυπωσιακό αριθμό θυρών για το μέγεθός του και, παράλληλα, ενδεικτικές λυχνίες στην πρόσοψη για τη συχνότητα δειγματοληψίας. Μπορεί να λειτουργήσει τόσο κατά USB 1.0 όσο και κατά USB 2.0, επιλογή που γίνεται πατώντας το κουμπί πηγής κατά την εκκίνηση.

Στην πρώτη περίπτωση δε χρειάζεται εγκατάσταση ειδικών οδηγών (έχουν τα Windows δικό τους), αλλά η είσοδος περιορίζεται στα 24bit/96KHz. Αν τώρα κατεβάσετε και εγκαταστήσετε τον ειδικό οδηγό από το site της εταιρείας, τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε τη λειτουργία σε USB 2.0, η οποία σας επιτρέπει αναπαραγωγή αρχείων έως και 24bit/192KHz.

Σε υπολογιστές Mac δε χρειάζονται οδηγοί, ενώ εντύπωση προκαλεί η αναφορά πιθανής συμβατότητας με Linux, ένα λειτουργικό που αγνοούν οι περισσότεροι κατασκευαστές. Να σημειώσουμε ότι δεν υποστηρίζεται η συχνότητα των 176,4kHz, μάλλον όμως μικρό το κακό, καθώς σπάνια συναντούμε στο εμπόριο αρχεία τέτοιας ανάλυσης. Η τροφοδοσία γίνεται με ένα τυπικό τροφοδοτικό τοίχου, οπότε εδώ υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αν έχετε όρεξη για αναβάθμιση. 

ΜΑΓΙΚΑ ΨΗΦΙΑ 

Για τις ακροάσεις μας χρησιμοποιήσαμε τη USB και την ομοαξονική θύρα, με την πρώτη σε λειτουργία 2.0 και χρήση του προγράμματος foobar2000, που μας επιτρέπει μεταφορά των δεδομένων χωρίς παρέμβαση από το μίκτη των Windows. Σε σύνδεση με τον Pioneer VSX-922, τον οποίο δοκιμάζαμε παράλληλα, το DacMagic 100 έδειξε να βελτιώνει το εσωτερικό DAC του Pioneer, προσφέροντας ένα «κλικ» μεγαλύτερη ευκρίνεια στα ηχητικά δρώμενα.

Η τονική ισορροπία πλησιάζει το ιδανικό, ενώ ο ήχος του διακρίνεται από φυσικότητα και αβίαστη ροή. Μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακός όσο ο ήχος του Pioneer, αλλά προδιαθέτει για πολλές ώρες ξεκούραστων ακροάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το My Mind is Rambling του John Hammond (HDtracks 96/24), μια εγγραφή με επιθετική φυσαρμόνικα και ακουστική κιθάρα, που με το λάθος σύστημα μπορεί να ακουστεί σκληρή και υπέρ το δέον λαμπρή, όχι όμως εδώ.

Οι μελωδικές μεσαίες του ταιριάζουν άψογα με τις ομοιογενείς υψηλές, ενώ το χαμηλό διατηρεί ταχύτητα και ατάκα. Εστίαση και βάθος βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, από τα καλύτερα για την κατηγορία τιμής, όπως φάνηκε στο Chan Chan των Buena Vista Social Club (HDtracks 96/24), όπου εύκολα διαχωρίζουμε τις δύο ανδρικές φωνές, ενώ δίνεται ανάγλυφα το βάθος του στούντιο ηχογράφησης. Άμεσος ανταγωνιστής του είναι το V-DAC II της Musical Fidelity, αν και είναι λίγο ακριβότερο.

Παρ’ ότι έχουν περάσει κάποιοι μήνες που το έχουμε ακούσει, θα διακινδυνεύαμε να πούμε ότι σε απόδοση τα δύο είναι σχεδόν εφάμιλλα. Κλείνοντας, θα λέγαμε ότι η Cambridge Audio πέτυχε διάνα με το DacMagic 100, καθώς δημιούργησε ένα DAC που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την κορυφή της κατηγορίας του, σε μια αγορά ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Μην το προσπεράσετε. 

 

ΥΠΕΡ 

•Ποιότητα ήχου 

•Πολλές θύρες για το μέγεθός του 

 

ΚΑΤΑ 

•Τίποτα σημαντικό στην κατηγορία τιμής 

•Υπάρχει και το DacMagic Plus

 

ΣΧΟΛΙΟ

Ένα πολύ αξιόλογο DAC για την κατηγορία τιμής του, με μεστό και λεπτομερή ήχο, αλλά και πλήρη υποστήριξη υψηλής ευκρίνειας. 

 

ΤΙP

Δέχεται και σήματα 32KHz, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δε θα ανάβει LED στην πρόσοψη.